Márka 2l 0%cukor narancs

Márka 2l 0%cukor narancs

Narancs ízű szénsavas üdítőital.   A Márka hazai gyümölcsalapanyagból, dr. Kállay Miklós és Sárkány Péter feltalálók receptúrája.

márka, 0%cukor, narancs, Üdítők, Ásványvizek, Márka 2l 0%cukor narancs

Üdítők, Ásványvizek

230 FtKosárba
Raktáron

Narancs ízű szénsavas üdítőital.

 

A Márka hazai gyümölcsalapanyagból, dr. Kállay Miklós és Sárkány Péter feltalálók receptúrája alapján készült 1973-ban. Az első szőlő ízű Márka üdítőt a Délalföldi Pincegazdaságban palackozták, s a következő években az ország többi pincegazdaságában is megkezdték a különféle ízű Márka üdítők gyártását. A hagyományos 0,25 literes üveges kiszerelés mellett megjelent az 1 literes üvegpalack is, majd a 90-es években a PET flakonos is. A nyolcvanas évek végén már csak a Pest-megyei Pincegazdaság szentendrei egysége gyártott Márkát.

A szentendrei Márka üzemben fejlesztettek ki több fajta üdítőt, megjelent maracuja, ananász, és kiwi ízben is. A 1990-es évek végére már csak négy íz maradt a hagyományos meggy, szőlő, málna és narancs. Fejlesztések az ezredfordulót követően kezdődtek, bővültek a választékok és a kiszerelések, ezzel a termékek ismét vezető szénsavas magyar üdítővé emelték a Márkát. Jelenleg folyik a szortiment bővítése, ebbe a vonalba illeszkedik a jeges teák és a prémium kategóriás termékek piaci bevezetése.Kapcsolódó termékek