Mogyi 60g pisztácia

Mogyi 60g pisztácia

A pisztácia azon túl, hogy pirítva és sózva nagyszerű snack termék, töltelékek, szószok, valamint sütemények, édességek és jégkrémek...

mogyi, pisztácia, Sós nasi, chips, Mogyi 60g pisztácia

Édességek / Sós nasi,chips

852 FtKosárba
Raktáron

A pisztácia azon túl, hogy pirítva és sózva nagyszerű snack termék, töltelékek, szószok, valamint sütemények, édességek és jégkrémek ízesítőjeként is kiváló. A leghíresebb pisztácia-sütemény a baklava.
A pisztácia nem csak finom, hanem egészséges is: bőrünk fiatalságának megőrzésében is nagy szerepe van. A pisztácia tartalmazza a magvak közül a legtöbb vasat és káliumot. Kedvező szerepet játszik a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében. Ezen kívül a pisztácia fogyasztásával a prosztata kóros elváltozásait is megelőzhetjük. Kiderült, hogy a pisztácia is csökkenti a vérben található koleszterin szintjét. Az amerikai Penn State University kutatói által készített tanulmány kimutatta, a pisztácia fogyasztása segíti a szív egészségének védelmét. A pozitív hatás eléréséhez elegendő napi 50-100g közötti mennyiséget fogyasztanunk. Ez megközelítőleg 1-2 tenyérnyi pisztácia.

 

Amennyiben így teszünk, a szervezetünkben található koleszterin szintet, s ezzel együtt a szívbetegségek kockázatát máris jelentősen csökkentettük. (A tanulmány eredményei szerint napi 2 maroknyi pisztácia 8,4 százalékkal csökkentette a vér koleszterin szintjét.)
Szakemberek úgy vélik, hogy a pisztácia olyan anyagokban gazdag, amelyek csökkentik az érszűkület kialakulását, amely egyik legfőbb oka a szívroham és a stroke (gutaütés) kialakulásának, így kívánatosnak tartják, hogy az egészséges táplálkozás része legyen.

 Kapcsolódó termékek