Mogyi 85g földimogyoró sós

Mogyi 85g földimogyoró sós

Táplálkozásunkban a földimogyoró elsősorban közkedvelt ropogtatnivalóként van jelen. Sózott és sótlan, pirított és natúr változata egyaránt n&eacu

mogyi, földimogyoró, Sós nasi, chips, Mogyi 85g földimogyoró sós

Édességek / Sós nasi,chips

413 FtKosárba
Rendelhető

Táplálkozásunkban a földimogyoró elsősorban közkedvelt ropogtatnivalóként van jelen. Sózott és sótlan, pirított és natúr változata egyaránt népszerű. Helyet kap ezen túl az édesiparban, mint csokoládék, drazsék, nápolyik, sütemények, müzlik összetevője. Azonban sok földimogyorós recepttel is találkozhatunk. Számos mártás, vagdalt, krokett, saláta gazdagítható vele. Szintén izgalmas megoldás a különféle olajos magvakból készíthető „vajak” használata. Ezek közül a legismertebb talán az Amerikában hallatlanul népszerű mogyoróvaj.
A földimogyoró szagtalan olaját a növényből hideg sajtolással nyerik ki, nem csak a gasztronómiában, hanem a kozmetikában is sokoldalúan felhasználható. Alkalmazása minden bőrtípusra ajánlott, de főként a száraz, hámló, érzékeny és erősen igénybevett bőrrel csodát művel. Előszeretettel használják masszázshoz, de pszoriázis és hajtöredezés elleni pakolásként is kitűnő.


A földimogyoró remek energiaforrás. Olyannyira igaz ez az állítás, hogy az 1900-ban tartott párizsi világkiállításon bemutatott Diesel-féle motort is még földimogyoró olaj hajtotta. A benne lévő zsírsavak kedvező, védő hatásúak a szív és érrendszerre. A földimogyoró több, mint 25%-os fehérjetartalma vetekszik az egyes húsokéval. Aminosav összetétele ugyan nem teljes, de megfelelő kiegészítéssel, burgonyával, gabonákkal, száraz hüvelyesekkel kiegészítve jól alkalmazható a húsmentes étkezésben. 
E vitamin tartalma véd a daganatos megbetegedések, az érelmeszesedés kialakulása, valamint a sejtöregedés ellen. Az ásványi anyagok családjából említést érdemlő mennyiségben káliumot (920 mg/100 g), magnéziumot (290 mg/100 g) és foszfort (144 mg/100 g) tartalmaz. Előbbi kettő elősegíti a magas vérnyomás betegség létrejöttének megelőzését, a foszfor pedig a fogak és a csontok szilárdságának kialakításában tölt be fontos szerepet.

 



Kapcsolódó termékek